Voordelen

Waarom zou u een TPA® by Airdog luchtreiniger kiezen?

Omdat het vele voordelen heeft t.o.v. de conventionele luchtreinigers met dure, milieuvervuilende HEPA-filters:

VERGELIJKINGSTABELTPA BY AIRDOGHEPA
ReinigingsmethodeActieve filtering: deeltjes worden geëlektrocuteerd en dus direct onschadelijk gemaaktPassieve filtering: deeltjes worden afgevangen en levend bewaard in het filter. Kans op re-circulatie .
ReinigingVernietigt en elimineert virussen en bacteriënWeinig effectief tegen virussen en bacteriën , vangt en houdt vast
Meetbare filtratiegrensTot 14.6 nanometer: alle covid- en influenzavirussen worden voor 99.92% direct vernietigt. Bacteriën en schimmels, pollen en ULTRAfijnstoffen worden direct onschadelijk gemaakt. Tot slechts 300 nanometer. Covid-virus en influenzavirussen zijn veel kleiner dan 300nm dus gaan dóór het HEPA-filter heen zonder afgevangen te worden. (m.u.v. ulpa en Hepa 13 – 14 )
MilieuZeer milieuvriendelijk. De filters worden met de hand of in de vaatwasser gewassen en kunnen keer-op-keer opnieuw gebruikt worden.HEPA-filters zijn van glasfiber. Dit is niet afbreekbaar. HEPA komt terecht in het milieu via de afvalberg of via verbranding. Verbranding veroorzaakt ook weer luchtverontreiniging.
OnderhoudEenvoudig met de hand of in de vaatwasser te reinigen.Minimaal 4x per jaar nieuwe filters kopen. Bij méér vervuiling en gevoeligheid van de gebruiker is het aan te bevelen vaker te vervangen.
Gebruikerskosten per jaarNagenoeg € 0,-Gemiddelde van €250 tot € 400,- aanschaf van filters zijn heel normaal. Uitschieters van €1000,- zijn waargenomen.
GeluidsniveauZeer stil. Slaapstand is verwaarloosbaar niveau.Vaak luidruchtig doordat HEPA de weerstand vergroot. Hoe vervuilder de HEPA, hoe harder de ventilator moet werken en geluid produceert.
ZuiveringscapaciteitZeer constant. Grootste effectiviteitsverlies is 0,2% bij een volle collectorplaat.Filter verstopt snel waardoor capaciteit snel omlaag gaat. Bij effectiviteitsverlies van 50% is het aanbevolen het filter te vervangen. (3 maanden of 2000 uur)
EnergieverbruikZeer laag door nagenoeg geen weerstandHoog door hogere weerstand

Een simpele berekening laat zien wat de kosten zijn voor periodieke HEPA-filters en jaarlijkse koolstoffilters:               € 200,- tot € 400,- is een gemiddelde. Simpele HEPA’s tot duurdere met kleinere-deeltjes afvang. Er zijn echter ook uitschieters geconstateerd van €1.000,- en ook €295 in de vorm van verplichte jaarlijkse filterafname c.q. levenslange garantie.

VOORBEELD; een school met 10 klaslokalen incl. docenten -kamer: 10x €200 tot €400 p/j  = €2.000,- tot € 4.000,- PER JAAR. In 10 jaar ben je dus € 20.000,- tot € 40.000,- kwijt aan periodieke HEPA’’s… Daar kun je 13 tot 25 stuks Airdog X8 van aanschaffen.