Geplaatst op

Airdog Benelux heeft in samenwerking met 24/7 Schone Lucht recentelijk een groot aantal luchtreinigers mogen leveren aan een lokale scholengemeenschap.

www.247SchoneLucht.com , eigenaresse Femke van den Berg. Zij staat met haar bedrijf voor: Kostenbesparende oplossingen voor schone lucht op de werkplek en in de thuissituatie . Maatschappelijk ondernemen met lokale instanties. Servicegericht met aandacht voor duurzaamheid en milieu.

Cases: Scholenbestuur in Noord-Oost Brabant wilde niet langer wachten op wat de overheid eventueel aan preventiemaatregelen ging doen om het aantal Coronabesmettingen in de klaslokalen te reduceren.

De directie van het schoolbestuur had al gehoord van het product Luchtreiniger an sich, maar raakte verdwaald in de jungle van het aanbod. Ze hadden een aantal apparaten van een bekend merk aangeschaft, maar liepen tegen de steeds terugkomede kosten van de filters aan. Daarnaast hadden de modellen niet het gewenste effect.

Toen Femke van den Berg (24/7SchoneLucht) contact met hen legde kwam dat op een tijdstip dat het schoolbestuur spijkers met koppen wilde slaan en meer wilde weten van de Airdog luchtreiniger. Vooral omdat de tijd begon te dringen: het griepseizoen staat weer aan de deur te kloppen en de Coronabesmettingen lopen al weer op. Het is in het onderwijs al tijden moeilijk om beschikbare leerkrachten te vinden in een poule die al jaren kampt met onderbezetting. Een leerkracht die uitvalt door ziekte betekent nu vaak dat de hele klas naar huis gestuurd wordt..

In de oriënterende en adviserende gesprekken werd de situatie en de wens van de klant duidelijk in kaart gebracht. Men wilde effectieve, milieuvriendelijke apparaten die lage onderhoudskosten hadden en makkelijk in gebruik waren.

Femke stelde aan de schooldirectie voor om eerst een testfase met de Airdog X8 te doen , voordat er eventueel over gegaan zou worden tot aanschaf. In deze periode zou men dan goed kunnen beoordelen wat de effecten waren van de luchtreinigers in de klaslokalen. De Airdogs hebben als groot voordeel dat er géén periodieke aanschaf nodig is van filters. Daarmee houd je de onderhoudskosten extreem laag. Alle drie de filters, inclusief het collectorframe van de Airdog maakt men namelijk zelf schoon, dat is een makkelijk klusje wat in 5 minuten klaar is. Daarnaast is het energieverbruik van de Airdogs zeer laag. Het maakt namelijk niet uit hoe vervuild de filters zijn, de weerstand wordt niet groter waardoor er dus ook geen extra energie verbruikt wordt.

Martin van Zetten , directeur en eigenaar van Airdog Benelux stelde direct de apparaten en zijn know-how ter beschikking. Teamwork makes the dream work! Er werden in diverse lokalen op verschillende locaties met zeer uiteenlopende omstandigheden, Airdogs geplaatst.

Omdat de positieve effecten al snel duidelijk werden, besliste het schoolbestuur dat er over gegaan mocht worden tot aanschaf van 85 stuks van de Airdog X8. Een groot deel van Airdogs zijn intussen geplaatst door Martin en Femke: : Martin: “In de komende weken zijn we daar nog druk mee. Bij iedere school wordt er een demo gegeven hoe men het apparaat uitpakt, aanzet en schoonmaakt.” Femke: “Wij kiezen er met 100% overtuiging voor om de apparaten juist NIET als pakket bij scholen door een koerier te droppen. Wij willen dat de klant weet dat we er voor ze zijn. Daarom leveren én installeren wij bij iedere locatie de Airdogs zélf. Dat als we weer weggaan de klant tevreden is, de Airdogs operationeel zijn en de leerkrachten zonder omkijken zijn / haar aandacht kan vestigen op de leerlingen.”

Femke: ”We horen positieve geluiden van onze klanten. De Airdogs zijn zeer gebruiksvriendelijk en de effecten zijn er direct.

Doordat de filters zelf door de klant gereinigd worden, loopt men al snel tegen een besparing aan honderden tot duizenden euro’s per jaar. Een filterwisseling van andere merken/fabrikanten kost ergens tussen de € 100,-per keer ( dat moet minimaal 4x per jaar gedaan worden) tot bedrijven die    € 675,- per keer, en dat 2x per jaar,  per toestel rekenen!

Diverse wetenschappelijke onderzoeken laten, in de voorlopige resultaten, zien dat wanneer je een effectieve luchtreiniger plaatst in een klaslokaal dat de kans op Coronabesmettingen met maar liefst 12x afneemt!”

Martin: ”Voor het scholenbestuur was de voornaamste reden tot overgaan van aanschaf het zo goed mogelijk terugdringen van het aantal Coronabesmettingen in de klaslokalen. Recente onderzoeken van een Belgische professor hebben intussen duidelijk gemaakt dat besmetting / overdracht 12x minder voorkomt wanneer er een goede luchtreiniger in de klas staat.

Dat een luchtreiniger nóg veel doet is voor hen mooi meegenomen. We krijgen meldingen van onze klanten dat men veel minder last heeft van hooikoortsklachten, minder hoofdpijn heeft , beter slaapt en een betere concentratie op de werkplek. Dat is op zich  niet raar, want de Airdog pakt zelfs het ultrafijnstof tot 14.6 nanometer aan.. De cijfers van het WHO en van het Longfonds laten zien dat juist dit ultrafijnstof een groot gevaar is voor de volksgezondheid. ”